7 Mart 2016 Pazartesi

22 ton bozulmuş meyve ve sebzeler Bulgaristan’a sokulmadı

Geçen hafta sonu günlerinde Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı’nın denetimlerinde tespit edilen kalitesini kaybeden 22 tondan fazla meyve ve sebzenin Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki Kulata-Promahon Sınır Kapısı’ndan ülkeye ithal edilmesine izin verilmediği bildirildi. 
Gıda Güvenliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada söz konusu ürünlerin 2,3 tondan fazla lahana, 17 tondan fazla portakal, 2 ton elma ve 1 tona yakın salatalık olduğu

belirtildi. Ürünler etiketsiz ve ambalajları kirli olup, taze meyve ve sebzenin kalitesine ilişkin gerekliliklere uymadığı açıklandı.
Gıda Güvenliği Ajansı, kalitesiz ve insan tüketimi için uygun olmayan ürünlerin ithal edilmesinin önünün kesilmesi amacıyla Yunanistan ve Makedonya’dan getirilen taze meyve ve sebzelere yönelik kapsamlı bir denetim çalışmaları başlattı. Yunan protestocularının bir ay sınırı kuşatma altında tutmaları sonucunda Yunan kökenli bozulmuş ürünlerin ülkede pazara sürülmesi tehlikesi olduğuna dair şüpheler var. 


Kaynak: Kırcaali Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.