4 Kasım 2015 Çarşamba

HÖH okullarda helal gıda verilmesini istedi

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili Hüseyin Hafızov, Meclis kürsüsünden çocuklara anaokulu ve okullarda dini inançlarına göre helal gıda seçme hakkı verilmesini teklif etti. Milletvekili Çocuk Koruma Kanunu’nda ebeveynlerin ve çocukların dini inançlarına göre helal olan yiyecekleri seçmelerine imkan verilecek değişiklikler yapılmasını önerdi. 
Fakat Mecliste yapılan oylamada yeterli derecede destek görmediği için HÖH’ün

kanun tasarısı gündeme girmedi. 
Hafızov, “Bu kanun tasarısı anaokulları ve okullarda çocuklara dinlerine göre haram olan yiyeceklerin dayatılmaması ve helal olan yiyecekleri seçme imkanı verilmesine ilişkin bir tekliften ibarettir. Aynı zamanda bizim bu kanun teklifimiz okullarda dine göre helal gıda seçme hakkı verilmesini isteyen birçok ebeveynin ve çocuğun talebi, arzusu ve ısrarı üzerinedir” diye izah etti. 
Hafızov’un ifadesine göre çağdaş dünyada çocuklara karşı şefkat ve merhamet gösterip çıkarlara hizmet etmeli.
Hafızov, “Çocukların haklarını gözetirsek ki onların din özgürlüğü hakları mevcut, onların bu talebini karşılamak zorundayız. Bu kanun değişikliği bir imkan verecek, fakat hiç kimseye her hangi bir dini inanç dayatmayacak. Bundan başka bildiğim kadarıyla binlerce ve on binlerce ebeveyn, anaokulu ve okullarda sunulan beslenme rejimini sağlıklı bulmuyor ve bu yüzden çocukları okul yemekhanelerinde yemek yemiyor. Bu kanun tasarısı tüm dinlere mensup gerek Yahudi, gerek Hıristiyan ve gerekse Müslüman çocuklara ve ebeveynlerine dinlerini sadece evde değil, okullarda da yaşatmalarına imkan verecek” diye kaydetti. 
Milletvekili, dinlerine göre haram yiyecekleri yemek zorunda kalan çocuklarda zararlı olan kişilik bölünmesi oluştuğunu belirtti. 
Hafızov, “Bir yandan evde dinlerine göre bazı gıdaların haram olduğu öğretilirken, öte yandan okulda bu haram gıdaları tüketmek zorunda kalan çocukların nasıl kişiliklerinin bölündüğünü düşünün. Ya okulda hiç yemek verilmesin, ya da tüm çocuklara eşit haklar tanınsın ve yemek seçme imkanı verilsin” dedi. 


Kaynak: Kırcaali Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.