31 Ekim 2015 Cumartesi

Filibe’de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi

29 Ekim 2015 tarihinde, T.C. Filibe Başkonsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92.yıldönümü münasebetiyle Ramada Trimontium otelinde resepsiyon düzenledi. 
Resepsiyona, Filibe Başkonsolosluğun görev bölgesinden çok sayıda milletvekili, belediye ve meclis başkanları, meclis üyeleri, parti, dini topluluk, kurum ve kuruluş, sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar davetli olarak katıldılar. 
Ev sahibi konumundaki T. C. Filibe

Başkonsolosu Alper Aktaş ve eşi Filiz Aktaş, davetlileri kapıda karşılayıp, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.
Alper Akşaş yapmış olduğu selamlama konuşmasında şunları söyledi: “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıldönümünü Bulgaristan’da yaşayan Siz değerli vatandaşlarımız, soydaşlarımız ve dostlarımızla birlikte kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
19 Mayıs 1919’da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele, Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış ve 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetimizin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Ulu Önderimizin liderliğindeki inançlı ve azimli bir kadronun temellerini attığı bu miras üzerinde bugün her alanda büyük atılımlar yapmış modern ve müreffeh bir ülke yükselmektedir.
Bizlere emanet bırakılan Cumhuriyeti ve ülkemizin temelinde var olan değerleri her zaman koruyup geliştirmek ve ülkemizi daha ileri noktalara taşımak için her birimize düşen sorumluluk çok büyüktür. Bu bilinçle, Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi bu önemli günde bir kez daha minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, kardeş Bulgaristan Halkı’na saygı ve selamlarımı sunuyorum.”
Başkonsolos Aktaş, törende Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajını okudu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.