24 Eylül 2015 Perşembe

Kırcaali’de Kurban Bayramı coşkuyla karşılandı

Müslüman alemi Kurban Bayramına kavuşma sevincini yaşıyor. Bu sabah ülkede Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali şehrinde de mübarek kurban bayramı coşkuyla karşılandı. Yüzlerce Müslüman Türk, Kırcaali Merkez Camii’nde bayram namazını birlikte kıldılar. Her bayramda olduğu gibi bu sabah da cemaatin bir bölümü camiye sığmadığı için bayram namazını cami avlusunda eda etmek zorunda kaldı. 

Kırcaali camiinde bayram namazını kılan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan ve T.C. Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe cemaate hitap ederek, Müslüman toplumunun Kurban Bayramı’nı kutladılar. Ayrıca T. C. Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, Muavin Konsolos Ahmet Keloğlu, Filibe Din Hizmetleri Ataşesi Metin Akbaş, Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Yardımcısı Birali Birali, HÖH Kırcaali İL Başkanı ve Cebel (Şeyh Cuma) Belediye Başkan Adayı Bahri Ömer, Kırcaali Belediye Başkanı Adayı Müh. Hasan Azis, Milletvekilleri Şabanali Ahmet, Mustafa Ahmet, Ayhan Etem, HÖH Kırcaali İlçe Başkanı Muharrem Muharrem, TÜRKSAD Başkanı Müzekki Ahmet, Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Kırcaali Kamu Denetçisi Rasim Musa, HÖH’ün Kırcaali Belediye Meclis üyesi adayları da bayram namazını Kırcaali cemaati ile birlikte kıldılar.
Büyükelçi Süleyman Gökçe, mübarek Kurban Bayramını tebrik ederek, bayramın hayırlara vesile olmasını diledi. Sofya Büyükelçiliği mensupları ve Filibe Başkonsolosu adına da Kırcaalilileri selamladığını belirten Büyükelçi, geçen yıl da Kurban Bayramı namazını burada kıldıklarını hatırlatarak, bu Kurban Bayramı namazında da Kırcaali de HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan ve soydaşlarla birlikte bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Büyükelçi, Türkiye’deki kardeşlerimizin kucak dolusu selamlarını ileterek, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın, kenetlenmenin her zamankinden daha önemli olduğunu bir kere daha vurguladı. Bu birlik ve beraberlik mesajını burada bulunmayan aile mensuplarına da ulaştırmaları için cemaate çağrıda bulundu. Konuşmasının sonunda Türkiye’nin her zaman Bulgaristan’ın yanında olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğinin altını çizen Büyükelçi, tüm Türkiye adına Müslümanları selamlayarak, Kurban Bayramlarını tebrik etti. 
HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan da cemaati selamlayarak, “En içten dileklerimle Kurban Bayramınızı kutlarım” dedi. Mestan, “Kurban Bayramı sevgi günüdür, kardeşlik günüdür, birlik ve beraberlik günüdür. Burada siyaset yok. Ama unutmayın ki, Bulgaristan’da ezan sesini vahşi hayvanların üğürmesiyle kıyaslayan kişiler var. Buna göz yumamayız. Bunu aşmamız lazım. Maalesef, bu da siyasetten geçiyor. Eğer bugün sizin önünüzde anadilinde konuşmak suçsa, bu siyasettir kardeşim. Kimliğime, dilime dokundukları anda ne yapıyoruz, tabii ki, birlik ve beraberlik içerisinde oluyoruz. Bugün hem mutluyum, hem içim rahatsız. Çünkü bizi çok büyük dava bekliyor” diye belirtti. 
Anlamlı konuşmalarından dolayı Büyükelçi Gökçeye ve Lütfi Mestan’a teşekkür eden Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, “Belediye Başkanlarımız Kırcaali İl merkezinde bir araya geldiler ve kreşlerimizde helal gıda noktasında karar alındı, uygulamaya geçtiler. Bu şekilde, Sayın Büyükelçimizin, aynı zamanda HÖH Genel Başkanımızın da yardımlarıyla bu uygulama Bulgaristan genelinde yaygınlaştırılacaktır. Bu konuda çalışmalar yürütülüyor” dedi. Beyhan Mehmet, “Bütün cemaatimizin Kurban bayramı hayırlara vesile olsun! Rabbim, İslam alemine birlik ihsan eylesin ve bütün insanlığın esenlik ve saadetine vesile kılsın, inşallah!” diye niyaz etti. 
Bayram namazından önce Filibe Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi Metin Akbaş bayramın önemine ilişkin bir vaaz verdi. Başmüftü Yardımcısı Birali Birali’nin bayram hutbesinden sonra edilen dualarla namaz sona erdi. 
Birbirleriyle bayramlaştıktan sonra Müslümanlar hazırladıkları kurbanlık hayvanları kesmek üzere evlerine gittiler.
Namaza katılan konuklar ise Bölge Müftülüğünde ağırlandılar.
Büyükelçi Süleyman Gökçe ve HÖH Genel başkanı Lütfi Mestan, Musan helal kesim tesisine giderek kendileri adına kesilen birer büyük baş kurban hayvanın etlerini kimsesiz kişilere bağışladılar.


Kaynak: Resmiye Mümün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.