23 Eylül 2015 Çarşamba

Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği’nin geleneksel Kurban Bayramı konserine yoğun ilgi

Bu akşam mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği, Türk Kültür ve Sanat Derneği (TÜRKSAD) ile ortaklaşa düzenlenen büyük bir konser sundu. Kırcaali Belediyesinin mali desteğiyle gerçekleşen konser, Belediye Kültür Merkezi’nin salonunu her bayram olduğu gibi tıklım tıklım doldurdu. Tüm Kırcaali bölgesinden yediden yetmişe kadar Türk folklorunu seven herkes buradaydı. Kucağında bebeği ile gelen anne-babalar da vardı.

Sebahat Necib’in ve Yüksel Esen’in yönetmenliği altında faaliyet sürdüren derneğe bağlı folklor ekipleri ve solistler Türk halk oyunları, Rumeli türküleri, arabesk, pop müziği ve modern danslardan oluşan zengin bir program sundular. Seyirciler tarafından durmadan alkışlanan grup ve şarkıcılar bir kez daha gönülleri fethetti. 
Konserde Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili Ayhan Etem, HÖH Kırcaali İL Başkanı ve Cebel (Şeyh Cuma) Belediye Başkan Adayı Bahri Ömer, Kırcaali Belediye Başkan Adayı Müh. Hasan Azis, Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkan Adayı Sunay Hasan, Ardino (Eğridere) Belediye Başkan Adayı Resmi Murat, Geçici Kırcaali Belediye Başkanı Elisaveta Kehayova, HÖH Kırcaali İlçe Başkanı Muharrem Muharrem, HÖH Kırcaali İl ve İlçe Başkanları Bayram Bayram ve Kadir Mustafov, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Haskovo (Hasköy) Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, ilde HÖH Meclis Üyesi adayları resmi konuklar olarak hazır bulundular. 
Programın sunuculuğunu yapan Türkçe Öğretmeni Habibe Halibram, Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş’ın Kurban Bayramı münasebetiyle gönderdiği tebrik mektubunu okudu. Başkonsolos, bereketli, hoşgörülü, sağlıklı bir ömür dilekleriyle bölge halkının bayramını kutlayarak, esenlikler diliyor. 
Kırcaali Türk Folklor Ekibi’nin sunduğu bir Rumeli dansıyla başlayan konserde Çilek Çocuk Folklor Ekibi ve Sürpriz Modern Dans Grubu da muhteşem dans gösterileriyle yer aldı. Kırcaali Türk Folklor Ekibi’nde yer alan gençlerin sunduğu Zeybek dansı ise seyircileri bir kez daha büyüledi. Ayrıca derneğin sevilen solistlerinden Mert Hüseyin ve Behiye Ahmet slow pop, arabesk ve türküler söylediler, büyük alkış aldılar. Yıldızı parlayan küçük solist İlayda Şevket ritimli türkülerden başka, bu defa yeni isimlerden Tolga Hasan ile düet olarak da bir şarkı söyledi. İkisi de büyük beğeni topladı. 
Bu akşamki konserde ilk defa yeni solistlerden Duygu Beyhan, Duygu Emin’den başka Üçüzler Grubu da sahne aldı. Üçüzler Grubu’ndan Mert Hüseyin, grubu yeni kurduklarını, daha bir ay bile olmadığını belirtti. Yeni solistler ve Üçüzler Grubu da izleyicilerin beğenisini kazandı, genç yetenekler dakikalarca alkışlandı. 
TÜRKSAD Başkanı ve Ömer Lütfi Derneği Müdürü Müzekki Ahmet, “Biliyorsunuz 25 yıldır konserler yapıyoruz, ilk defa söz alıyorum ama almam gerekiyordu. Çünkü bu güzel çocuklara ben huzurunuzda teşekkür etmeden yapamazdım. Derneğimizin en küçük yaştaki 3-4 yaşlarındaki çocukların grubu da var, ancak bu konsere hazırlanamadık. İnşallah, 23 Nisan-Çocuk Bayramı konserinde güzel güzel programlarla yine huzurlarınıza çıkacağız. Bu grupların yöneticilerini Yüksel Esen ve Sebahat Necib’e bir ay içinde bu programı hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Tüm bu çocuklarımız, derneğimiz adına gelecek Kurban Bayramınızı kutluyorum. Ben şimdiye kadar bize vermiş olduğu destekten dolayı huzurlarınızda Belediye Başkan Adayı Hasan Azis’e teşekkür etmek istiyorum. 25 Ekim’de seçimlerde kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah, tekrar belediye başkanı olacak” dedi. 
Ömer Lütfi Derneği’ne bu akşam, T.C. Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, T.C. Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, HÖH Başkanı Lütfi Mestan, konserde hazır bulunan Kırcaali, Cebel, Momçilgrad, Ardino Belediye Başkan Adayları, Krumovgrad (Koşukavak) Belediye Başkan Adayı Sebihan Mehmet, Çernooçene (Yeni Pazar) Belediye Başkan Adayı Aydın Osman, Kirkovo (Kızılağaç) Belediye Başkan Adayı Şinasi Süleyman, HÖH İl Teşkilatı, HÖH Kirkovo İlçe Teşkilatı, HÖH Momçilgrad İlçe Teşkilatı, Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet tarafından çiçek sunuldu. 
Program sonunda konserde yer alan çocuk ve gençler hep birlikte sahneye çıkarak “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söyledi. 


Kaynak: Resmiye MÜMÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.