31 Ağustos 2015 Pazartesi

Kırcaali Türk Folklor Ekibi, Romanya’da 21. Uluslararası Türk Tatar Folklor Festivali’ne katıldı

Ömer Lütfi Kültür Derneği çatısı altında faaliyet sürdüren Kırcaali Türk Folklor Ekibi, Romanya’da düzenlenen 21. Uluslararası Türk Tatar Folklor Festivali’nde başarılı temsilinden sonra dün Kırcaali’ye döndü. 
27-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Romanya’nın Karadeniz sahilinde bulunan Köstence şehrinde düzenlenen Uluslararası Türk Tatar Folklor Festivali’ne yaklaşık 18 folklor ekibi katıldı. Balkan ülkelerinin yanı sıra Gürcistan, Litvanya’dan da folklor ekipleri festivalde yer aldı. Kırcaali Türk

Folklor Ekibi 30 folklorcu ile bu festivalde Bulgaristan Türklerini ve Bulgaristan’ı başarı ile temsil etti. 
Ömer Lütfi Kültür Derneği Müdürü Müzekki Ahmet festivale katılımla ilgili şunları söyledi: “Folklor ekibimizin gösterileri genellikle Rodop ve Rumeli halk oyunlarından oluşuyor. Gösteriler amfi tiyatroyu tıklım tıklım dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Bu festivale Ömer Lütfi Kültür Derneği’ne bağlı Kırcaali Türk Folklor Ekibi olarak sekizinci kez katıldık. 21. Uluslararası festivaliydi. Bu festival sayesinde bundan dört yıl önce Kırcaali ve Köstence’ye 30 km mesafede bulunan Mecidiye şehri ile kardeş belediye protokolü imzalanmıştı. Katılımımızın amacı Türk folklorumuzu orada tanıtmanın yanı sıra iki ülkenin gençleri arasında kardeşlik ve dostluk bağlarını sağlamlaştırmak ve yaşatmaktır. Tabii ki, bu amaç gerçekleştirilmiştir ve iki ülkedeki gençler arasında çok sıkı kardeşlik ve dostluk bağları kurulmuştur.
Bizim burada iki yılda bir düzenlediğimiz Balkan Türk Folklor Festivali’ne de her defasında Türk ve Tatar Türk folklor ekipleri katılmakta. Bu yıl da ekibimize festivalin organizatörü Romanya Demokrat Tatar Türkleri Birliği tarafından plaket ve katılım belgesi verildi. Gelecek yıl düzenlenecek olan 22. Uluslararası Türk Tatar Folklor Festivali’ne de yine davet edildik”. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.