15 Mart 2016 Salı

Bulgaristan – Avusturya İlişkileri

Avusturya Savunma Bakanı Hans Peter Doskozil ve İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner ülkenin sığınmacı akınına karşı aldığı önlemler konusunda Bulgaristan hükümetinden bilgi aldı.
Bulgaristan'a bir günlük çalışma ziyaretinde bulunan iki bakan, Başbakan Boyko Borisov ile görüştü.
Borisov görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın Schengen bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) güvenliğini sağlamak için üzerine düşen görevi yerine

getirdiğini belirterek, "Ön cephede olan tüm ülkeler AB'nin dış sınırlarını korumak üzere elinden geleni yapmalı" dedi.
AB'nin dışı sınırlarını koruyan bir ülke olarak Bulgaristan'ın olan ve olabilecek tüm ihtiyaçları konusunda bilgilendirmede bulunduğunu ifade eden Borisov, Avusturya'dan da destek beklediklerini söyledi.
Ülkesinin yasa dışı göç hareketini dikkatle takip ettiğini ve şimdilik güzergahlarda bir değişiklik görmediğini aktaran Borisov, "Bulgaristan olarak kapsamlı bir göç akınına karşı önlem almak ve olası kaçak geçişleri engellemek üzere elimizden geleni yapıyoruz. Ordumuzun sınır güvenliğimize destek vermesi için gerekli yasal düzenlemelerimiz hazır" diye konuştu.
Savunma Bakanı Nikolay Nençev de "Sınır güvenliği alanında Avusturya ile yapılacak işbirliğimizin sağlam bir temeli atıldı. Avusturya'nın bize verdiği destek sözüne dayanarak somut taleplerde bulunacağız" dedi.
Avusturyalı bakanlar Doskozil ve Mikl-Leitner ayrıca Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova ile Hamzabeyli'nin karşındaki Lesovo Gümrük Kapısı'nın bağlı olduğu Elhovo Bölge Sınır Polis Müdürlüğünü ziyaret etti.
İki bakan, Bulgaristan'ın Türkiye ile ortak kara sınırında aldığı güvenlik önlemleri konusunda bilgi aldı.


Kaynak: Anadolu Ajansi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.