3 Ağustos 2015 Pazartesi

Mestanlılar buluşması binlerce kişiyi bir araya getirdi

1 Ağustos akşamı gerçekleştirilen 6.Dünya Mestanlılar Buluşması dünya çapından gelen yüzlerce misafiri ve ilçe halkını bir araya getirdi. Kasabanın bayramı için ülkenin dört bir yanında yaşayan Mestanlılar doğup büyüdükleri yere geldiler. Momçilgrad Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Dünya Mestanlılar Buluşması artık altıncı yıl “Mestanlı Daima Kalbimde” başlığı altında organize edildi. 
Etkinliğe katılan resmi konuklar arasında

Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos İmren Kaygısız, HÖH Milletvekilleri Erdinç Hayrullah ve Şabanali Ahmet, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Bursa Mestanlılar Derneği Başkanı ve Mestanlı fahri vatandaşı Hasan Öztürk, B.G.F. Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, İzmir Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, D Bank sahibi ve Mestanlı fahri vatandaşı Fuat Güven ve Türkiye’deki göçmen dernekleri ve kardeş belediyelerin temsilcileri hazır bulundular.
Folklor gösterileri ve müzik şöleniyle başlayan etkinlik, daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti. 
İlk sözü alan Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif, dünyanın dört bir yanından gelip etkinliğe katılan tüm Mestanlılara ve konuklara teşekkürlerini sundu. Belediye Başkanı olarak dört yıl içerisinde çok sayıda projeye imza attıklarını belirten Akif, Mestanlı’nın artık modern bir şehir olduğunun atını çizdi. Dünya Mestanlılar buluşmasının düzenlenmesinde emeği geçen Hasan Öztürk ve Fuat Güven’e birer teşekkür plaketi sundu. 
Mestanlılar derneği Başkanı Hasan Öztürk, tüm katılımcıları ve konukları kendi adına ve Bursa Mestanlılar derneği adına selamladı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Hasan Öztürk, “Belediye Başkanım ve Milletvekilimizle dedik ki, hepimiz farklı zamanlarda ama belli nedenlerle bu topraklardan ayrılmak zorundan kaldık. Ama yıllar sonra bu topraklarda buluşalım. Çünkü biliyoruz kalplerimizde sevgi var, kalplerimizde sıla özlemi var, kalplerimizde acı var. Aynı duygu onlarda da var ve bugün bu güzel buluşmanın altıncısını birlikte yapıyoruz. Bu geceye katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Mestanlı ile kardeş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yine bugün İzmir’i Mestanlı’ya taşıyan Menderes Belediye Başkanı Sayın Bülent Soylu’ya da Mestanlılar adına teşekkür ediyorum. Yine bu etkinliğe katkısı olan Belediye Başkanı Akif Akif’e ve ekibine, meclis üyelerine, burada emek veren dostlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
B.G.F. Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Mestanlılar buluşmasına federasyon adına beş ilden dernek temsilcilerinin katıldığını belirtti. Özkan konuşmasında, “Bu topraklardan, bu bölgeden herhangi bir sebeple göç etmiş olan, bu bölgeleri terk etmiş olan sizler, bir vesileyle, dünya Mestanlılar buluşması gününde bir araya geliyorsunuz, özlem gideriyorsunuz. Bu aslında sizin doğup büyüdüğünüz memleketinize olan bir vefanızı göstermektedir. Bir kez daha sizleri cani gönülden tebrik ediyorum. Çok değerli Mestanlı Belediye Başkanım, gerçekten bu bölgede örnek çalışmalara imza atıyorsunuz. Biz sizleri de tebrik ediyoruz. Hiçbir etnik yapı gözetmeksizin, hiçbir inanç farkı gözetmeksizin toplumu kucaklayıcı, topluma hizmet veren bir şahsiyet olarak sizleri ben tebrik ediyorum. Sözlerimi yaklaşan 25 Ekim yerel seçimlerle ilgili bir iki cümleyle bitirmek istiyorum. Tabi ki, Belediye başkanlığı seçimi topluma hizmet için, bayrak yarışı için bir seçim. Bu bölgede seçim heyecanı var. Çok sayıda aday adaylar var. Ben seçim yarışmasının kardeşlik içinde, etik bir şekilde, bir hizmet yarışı şeklinde geçeceğine eminim. Yalnız bunu birlik ve beraberlik içerisinde yapın. Örnek olun, size hizmet veren kişilere sahip çıkın” dedi. 
İzmir Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, tüm Mestanlıları Menderes halkı adına selamladığını belirtti. Soylu konuşmasında, “Balkanların her bir köşesinde kalbi Türk Türk atan, kalbi bizlerle birlikte olan ve şu anda burada bulunmayan ama gönlü burada olan tüm soydaşlarımıza, tüm kardeşlerimize buradan Mestanlı’dan sevgi ve saygılarımı göndermek istiyorum. Bugün burada sizlerle olmaktan duyduğum mutluluğu da ifade etmek istiyorum. Sizlere Türkiye’deki kardeşlerinizden selam getirdim. Ayrıca Menderes Belediyesi olarak ilk defa bu organizasyona katılıyoruz ve altı otobüs kardeşinizle buradayız. İnşallah bu bundan sonra geleneksel hale gelecek ve her yıl daha da geniş kitlelerle burada sizi ziyaret edeceğiz. Bu kurmuş olduğumuz kardeşlik köprüsünü, bu kurmuş olduğumuz gönül köprüsünü her yıl büyüteceğiz” dedi. 
HÖH Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrullah Mestanlılar Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Belediye Başkanı Akif Akif ve Belediye ekibinin sayesinde her yıl Mestanlılar buluşmasının daha da büyüdüğünü belirterek tüm katılımcıları teşekkürlerini sundu. Onların sayesinde bu etkinliğin coşkulu geçtiğini ifade etti. HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan adına tüm katılımcıları selamladı. 
Mestanlılar buluşması ünlü Bulgar pop sanatçısı Preslava’nın muhteşem bir konseri ile son buldu.


Kaynak: Sebahat NECİB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.